Екипът на клиника

Една от новите каузи, която припозна екипът на клиника „Трошев“ е тази на Фондация „Очи на четири лапи“, "защото там, където свършват нашите възможности като професионалисти в помощ на зрението на хората, започват техните!"

Страхотен екип от 14 професионалисти и над 30 доброволци развъждат, отглеждат и обучават служебни кучета, които се превръщат в неоценими помощници на своите стопани  със зрителни, двигателни и ендокринни увреждания.

 

Кучетата водачи на слепи връщат над 80% независимата мобилност на слепите хора и със своята преданост им осигуряват ново качество на живот.

Кучетата асистенти за хора с двигателни увреждания улесняват ежедневието на човека на количка, като донасят предмети от недостъпни повърхности, затварят и отварят врати на помещения, шкафове и т.н., асистират при събличане...

Кучетата асистенти, сигнализиращи при хипогликемични кризи, помагат на хората с диабет в контрола над нивата на кръвната захар в ежедневието, при шофиране и през нощта. По този начин предотвратяват изпадането в тежки и опасни хипогликемии.

Две трети от годишната издръжка на Фондацията се формира от дарения и спонсорства.

За нас е привилегия да бъдем една малка брънка от този отбор.

Каним и Вас, приятели и пациенти, да подкрепите тази страхотна кауза!

Начините са различни:

  • Ако живеете в гр. София и имате достатъчно свободно време, което да отделите за отглеждане на бъдещо куче водач, бихте могли да се превърнете в приемно семейство на това прекрасно животно.
  • Ако имате свободно време, бихте могли да станете доброволец.
  • Всяко финансово дарение и дарение в натура е от значение!

Повече за каузата и фондацията, бихте могли да разгледате тук: e4p-bg.com