Повече от половината от човечеството се нуждае от някаква форма на очна корекция, за да се радва на добро зрение. Дори и тези, които виждат прекрасно, рано или късно, с настъпването на четиридесетте и педесетте години, "попадат в ръцете" на пресбиопията. Тогава зрението за близо е затруднено и  идва моментът, в който "ръцете ни стават къси", за да ни съдействат да поставяме предметите, така че да попаднат във фокуса на нашето зрение, т.е да ги виждаме добре, без да бъдат замъглени.


Много хора нямат нищо против да носят очила или контактни лещи. Някои от тях притежават десетки модели, но все повече стават тези, за които носенето им се превръща в истинско препятствия и пречка за нормалното извършване на редица ежедневни дейности. Често с подобно оплакване са музикантите, хората на риболова, компютърните специалисти, фотографи, военни и полицаи или всички онези професии, които изискват прецизно зрение едновременно за близо и далеч. Голяма част от тях идват при нас и ни споделят, че ако има начин да премахнат очилата и да виждат без тях добре  – ще го направят. 


Добрите новини са, че съвременната офталмология, предлага различни начини за корекция, които могат да решат повече от едно зрително нарушение – независимо дали човек е късоглед, далекоглед, има астигматизъм или пресбиопия. Съществуват доказани, безопасни, ефективни, надеждни и вероятно напълно перманентни начини за корекция на всички тези зрителни затруднения, независимо от възрастта или конкретните показатели. За хората над 45 годишна възраст, един от най-ефективните и подходящи за това начини е т. нар. "рефрактивна замяна на естествената вътреочна леща". Благодаряние на този метод, пациентите имат възможността да се възползват от едно от най-невероятните постижения, които се случиха в офталмологията през последните 60 години. 

 

Кой е подходящ за тази процедура? 

 

Ако сте над 45 години и носенето на очила или контактни лещи се превърне в досадна пречка за извършването на някои рутинни дейности, то рефрактивната замяна на естествената леща е възможно да бъде правилното решение за вас. Разбира се, всеки случай е строго индивидуален и само след консултация с опитен офталмолог, бихте могли да разберете дали сте подходящ за тази процедура.

 

Колко дълго трае ефектът от рефрактивната замяна на естествената леща?

 

Рефрактивната замяна на естествената леща има дългосрочно влияние върху зрението. Вътреочните импланти не остаряват, за разлика от естествената леща, която за съжаление се променя с течение на времето и настъпилите промени водят до формирането на катаракта. Поради тази причина, очакван резултат е рефрактивната замяна на лещата да подобри зрението ви доживот.

 

В клиника „Трошев” се работи само с висококачествени премиум лещи на американски и европейски производители. Качеството е доказано. Лещите – паспортизирани, всеки пациент получава паспортът на своята леща, който е гарант за качеството и произхода й. Екипът на клиниката не прави компромис по отношение на предлаганото разнообразието и качество на използваните консумативи. Пациентът има възможност да избира продукти само на водещи производители. При нас ще откриете лещи на Abbott, Alcon, Bauch and Lomb, Oculentis, PhysIOLZeiss,  повечето от които в наличност.

Ако и Вие желаете да постигнете независимост от очила и същевременно с това да виждате добре на всички разстояние, не се колебайте да ни потърсите за първоначална консултация. Обадете се и запазете своя час на тел.: 042/63 00 53.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Какво представлява рефрактивната замяна на естествената вътреочна леща?

Кой е най-подходящият очен имплант за мен?