Вътреочните лещи (ВОЛ) представляват медицински импланти, които се поставят вътре в окото, за да заместят естествената човешка леща, по време на катарактална операция. Съвременните технологии за производство на вътреочни лещи дават възможност за пълноценно възстановяване на зрителните функции на окото. Съществува изключително разнообразие от вътреочни лещи.

Очна клиника "Трошев" работи само с висококачествени вътреочни лещи и материали на американски и европейски производители. Всяка леща е придружена със сертификат, гарантиращ качеството и произхода й. Хирургичната процедура за лечение на катаракта се поема от Здравна каса. Пациентът е необходимо да заплати единствено лещата, която ще му бъде поставена.

По време на предварителният преглед и консултация, вашият хирург и неговия екип ще ви помогнат да изберете най-добрия вътреочен имплант, който отговаря на вашите потребности.

За да съобразите избора си освен с необходимостта и с предпочитанията си, разгледайте възможностите, които Ви предоставят различните видове вътреочни лещи.

 

Кристално чисто 

"Премахване на очила за далеч" 
(с монофокални/еднофокусни лещи)

 

Оперативното лечение на катаракта с монофокaлна леща ще Ви помогне да постигнете ясно зрение за далеч. Въпреки това, обаче, все още ще Ви бъдат необходими очила за четене и работа с компютър.

Корекцията се осъществява с монофокални (еднофокусни лещи). Монофокалните вътреочни лещи имат една точка за фокусиране, като обикновенно при изчисляване на диоптрийната сила на лещата тази точка е за далеч. Въпреки възстановеното зрение за далеч, пациентът все още има нужда да носи очила за определени дейности, като четене или работа с компютър.

 

Кристално чисто +

"Премахване на очила за далеч и коригиране на астигматизъм" 
(с монофокални/еднофокусни торични лещи)

 

Благодарение на специални монофокални премиум лещи, освен, че ще премахнете очилата за далеч, Вие ще имате възможност да коригирате и наличието на астигматизъм.

Монофокалните торични лещи са разработени за пациенти с катаракта и роговичен астигматизъм. Осигуряват качествено зрение за далеч, коригирайки и наличния астигматизъм, но се налага носенето на очила за четене и компютър. Някои от тях имат вградени UV и допълнителен жълт филтър срещу опасната синя светлина.

 

Нови хоризонти

"Премахване на очила за близо и далеч" 
(с мултифокални/многофокусни лещи)

 

Мултифокалните лещи Ви предоставят възможност, независимо дали имате катаракта или не, да премахнете очилата напълно. С този вид лещи ще виждате еднакво добре наблизо и надалеч без очила.

Tехнология на мултифокалните лещи успешно наподобява акомодацията на естествената леща и позволява на пациентите да виждат ясно след операцията както наблизо, така и надалеч, без да е необходима корекция с очила. Някои от тях имат вградени UV и допълнително жълт филтър срещу опасната синя светлина.

 

Нови хоризонти +

"Премахване на очила за близо и далеч и коригиране на астигматизъм" 
(с мултифокални торични лещи)

 

Новаторската технология на този вид мултифокални лещи успешно наподобява акомодацията на естествената леща и позволява на пациентите да виждат ясно след операцията, както наблизо, така и надалеч, без да се налага да носят очила.

Този вид лещи едновременно коригира пресбиопията и наличен роговичен астигматизъм. Осигурява качествено зрение за далеч, за близо и коригира наличния астигматизъм. Лещата има вградени UV и допълнително жълт филтър срещу опасната синя светлина.

Свържете се с нас за детайли и насрочване на първоначален преглед на 042/63 00 53 или info@troshev.bg

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Катаракта (вътрешно перде)

СЪВРЕМЕННОТО ЛЕЧЕНИЕ НА КАТАРАКТА