Съвременното лечение на катаракта

Лекарите от очна клиника “Трошев” Ви съветват да не се страхувате от катарактата. Тя се лекува по хирургичен път - лесно и безболезнено. Оперативното й лечение е най-извършваната очна операция. Тя отнема между между 8 и 12 минути, след което Вие ще можете да се върнете към обичайните си занимания още на следващия ден.

Какво е катаракта?

Катарактата се появява с развитието на възрастта. Така нареченото още "старческо перде" води до потъмняване на естествената леща, намираща се вътре в окото. Когато "пердето" се развива, то разсейва светлината, вместо да я фокусира правилно. С течение на времето това довежда до влошаване на зрението и ако не се проведе адекватно лечение води до слепота.

Какво представлява хирургичното лечение на катаракта?

За щастие, обаче, възможностите на съвременната медицина предлагат безопасно и ефективно лечение на катаракта.То представлява оперативна процедура за замяна на естествената Ви вече потъмняла леща с прозрачна, изкуствена. Вътреочните импланти, поставяни в клиника “Трошев” са многообразни, висококачествени, само и единствено на американски и европейски производители. Всеки пациент, поставил си очен имплант в нашата клиника, получава и нейният сертификат, гарантиращ произход и качество. Самата хирургична процедура се случва по безшевен и безкръвен метод, като лесно и безболезнено премахва вътрешното перде.

Очна клиника "Трошев" е от малкото места в България, където се работи с изключително щадящи за окото методи, през разрез под 2,2 мм. Упойката е само капкова. Използват се най-добрите апарати на американската фирма Alcon - системите Infiniti и Constellation. В клиниката се правят над 1000 операции за премахване на катаракта годишно. Хирург е д-р Станимир Трошев с многогодишен опит в очната хирургия и над 28 000 операции на катаракта и глаукома досега. За здравноосигурени пациенти интервенцията се поема от Здравна каса. Пациентът заплаща единствено лещата, която ще му бъде поставена.

Съчетанието между висококвалифициран лекарски екип, използването на съвременна апаратура и приятна атмосфера с грижа към пациента прави очна клиника "Трошев" точното място за Вашето лечение.

Първата стъпка към него е насрочване на преглед, в който ще бъде поставена точната диагноза, ще бъдат обсъдени детайлно с Вас всички възможни решения за най-добро протичане на лечението Ви.

Лекарският екип на клиника “Трошев” е на Ваше разположение, за да Ви предложи удобно време за първоначална консултация.

Разгледайте цялостните решения за Вашето лечение